Velkoformátové dlažby v hotelu

V minulém dílu jsme si přiblížili problematiku použití mozaiky, dlažeb a protiskluzných materiálů v ubytovacích zařízeních. Nyní se podrobněji zaměříme na velkoformátové dlažby v hotelech.

Cestovní ruch je v posledních letech v celé Evropské unii na vzestupu, přičemž jeden z největších nárůstů příjezdů zahraničních turistů zaznamenává právě Česká republika.

Na počátku roku 2017 čítal meziroční nárůst počtu ubytovaných osob přes 11 %. Zejména v Praze stoupá i počet přenocování ve čtyř a pětihvězdičkových hotelech. To pochopitelně klade na hoteliéry vyšší nároky na vzhled interiéru hotelů. A nemusí to být jen 4* nebo 5* hotely.

Hosté jsou čím dál náročnější: od podoby lobby až po wellness zóny (více jsme se jim věnovali v tomto článku). Jedinečný interiér vyhovující obvyklým evropským standardům přitom často pomohou vytvořit velkoformátové keramické dlažby, které svou estetickou kvalitou i užitnými vlastnostmi často předčí i tradiční materiály.

Velkoformátové dlažby v hoteluVelkoformátové dlažby v hoteluVelkoformátové dlažby v hotelu

Vyberte si z úžasných dlažeb Keope, které jsou pro hotelové provozy přímo navrženy. Svým provedením a odolností splňují ty nejpřísnější normy pro ubytovací zařízení. Dodejme, že tyto materiály se vyrábí přímo v Itálii a jsou dostupné v různých velikostních rozměrech tak, aby se daly využít v jakémkoliv interiéru hotelu nebo penzionu. Typickým rozměrem velkoformátových dlažeb je 120 x 120 cm nebo 120 x 240 cm, ale v módě nadále zůstává i šestihranný formát všech velikostí.

Výhody velkoformátových dlažeb
Velkoformátové dlažby lze použít i mnoha jinými způsoby než na tradiční obklad podlahy či stěn. Své místo najdou i v hotelových koupelnách nebo ve společných prostorách, například na recepcích.

Velkou přidanou hodnotou je absence spár, které při náročném hotelovém provozu bývají kritickým místem. Digitální technologie tisku dnes navíc umožňují výběr z nepřeberného množství grafiky pro neopakovatelný styl. Kromě toho lze velkoformátové dlažby použít i v exteriéru, například na ochozy bazénů. Keramické dlaždice jsou totiž zcela mrazuvzdorné, nenasákávají a jsou odolné vůči klimatickým podmínkám všeho druhu.
Keope vyrábí největší formát 120 x 240 cm v tloušťce 9 mm a 20 mm. A vždy záleží na tom, kam daná dlažba bude umístěna: ta o tloušťce 20 mm je vhodná na venkovní použití, například na terasy. V protiskluzném provedení se povrch STRUTTURATO dá se umístit na terče, a to i v tomto velkém formátu. Dlažba v tloušťce 20 mm ve formátu 120 x 240 cm je považována za aktuální technologický úspěch – jde o novinku z veletrhu CERSAIE 2017. Dodejme, že mezi výrobci tento formát vyrábí opravdu málokdo. Formáty 120 x 240 cm jsou k dispozici například pro kolekci PERCORSI – barvy PIETRA DI BAGNOLO, PIETRA DI LAVIS, PIETRA DI BRESSA, PIETRA DI VALS.

Dřevo, mramor, kámen, beton? Možné je cokoliv
Mezi nejtypičtější efekty dlažby značky Keope patří právě kámen, beton, dřevo a mramor. Nejuniverzálnější použití se přitom týká zejména kamene a betonu, které se skvěle hodí jak do hotelových lobby, tak i do relaxačních center luxusnějších hotelů. Nechte se inspirovat třeba wellness zónou pražského fitness centra Factory Pro, kde jsou použity obklady a dlažba firmy Keope s dekorem přírodního kamene.

Velkoformátové dlažby v hoteluVelkoformátové dlažby v hoteluVelkoformátové dlažby v hoteluVelkoformátové dlažby v hoteluVelkoformátové dlažby v hotelu

Zahraniční inspirace
Dlažbami výrobce Keope se pyšní i mnohé hotely v Itálii a Německu, které mohou jít svým českým protějškům příkladem. V italském Montecatini Palace***** je dlažba Keope použita nejen v hotelovém wellness, ale i v koupelnách hostů a samotných pokojích. Dlažba je vysoce kvalitní a
ekologicky šetrná a je tedy skvělou volbou i pro rekreační resorty v nitru přírody. V německém Belchenhotelu Jägerstüble**** pak najdete hned několik typů dlažby Keope s rozdílnými motivy. Efekt přírodního kamene v různých barevných odstínech perfektně koresponduje s dřevěným nábytkem. Minimalisté naopak mohou nahlédnout do A. Roma Lifestyle hotelu v Itálii, kde naleznou dlažbu Keope se stejným designem na podlahách interiéru i venkovních teras.

Náš tip: Nebojte se využít velkoformátovou dlažbu s různými efekty ve vícero částech hotelu. Keope vyrábí dlaždice mnoha barev vhodné do interiéru i exteriéru. V kombinaci s mozaikami Hisbalit navíc docílíte harmonického vzhledu jak venkovních, tak vnitřních bazénů a wellness.

Velkoformátové dlažby v hoteluVelkoformátové dlažby v hoteluVelkoformátové dlažby v hoteluVelkoformátové dlažby v hotelu

Zdroje: Statistický úřad, Odbor kultury a cestovního ruchu Magistrátu hl. m. Prahy

Newsletter

Nenechte si ujít každý měsíc náš newsletter a mějte přehled nejen o tom, co zde píšeme, ale i dalších zajímavých novinkách a akcích.



Hledáte podobný materiál?


Líbí se Vám článek?


Podívejte se na další články