Na vrchol K2 od Keope I

V předchozím článku jsme se zaměřili na úvod do problematiky velkoformátových dlažeb. Ukázali jsme, jaký zvolit materiál, jaké formáty jsou k dispozici a proč si vybrat právě velkoformátovou dlažbu. Dnes představíme špičkový produkt K2 od italské firmy Keope.

Opravdu kvalitních výrobců a produktů v oblasti velkoformátové dlažby není mnoho: my představujeme italskou značku Keope, se kterou máme na českém trhu dlouholeté zkušenosti a u jejíchž produktů víme, že jsou opravdu odolné a vhodné jak do interiérů, tak exteriérů. Nejprve několik základních informací o dlažbě K2 od Keope a možnostech, které tento systém poskytuje pro váš projekt. Nové keramické dlažby této značky o síle 2 cm umožňují jejich použití i do venkovních prostor.

Na vrchol K2 od Keope INa vrchol K2 od Keope I

Jaké jsou výhody oproti klasické dlažbě?

  • Standardní formáty dlažby se musí lepit a nevydrží současné venkovní podmínky; s velkou pravděpodobností se časem odlepí nebo popraskají a jejich pokládka je náročná.
  • K2 se díky své tloušťce dá pokládat bez lepení do štěrku, na terče nebo do písku, což vám umožní propojit terasu s dlažbou v interiéru a dosáhnout tak jedinečného vyznění.
  • K2 je navržena tak, aby vzhledově ladila s klasickou dlažbou (tloušťky 10 mm), kterou s největší pravděpodobností použijete v interiéru jako povrchovou úpravu podlahy. Do interiéru jsou vhodné povrchy naturale (mat), lappato nebo lesk.
  • Tato dlažba je samozřejmě také protiskluzná, což využijete na terase nebo u bazénu, nutností je pak protiskluznost u veřejných prostor, jako jsou bazény nebo wellness u hotelů a restaurací (podrobně jsme o tom psali zde).
  • Abyste pomocí K2 dlažby byli schopni realizovat opravdu (?) celý projekt, jsou součástí sortimentu také schodnice, prvky na přelivné hrany bazénů a různé lemy. Celý katalog si prohlédněte zde.
  • Důležité je také estetické vyznění celého projektu, proto jako jeden z důležitých argumentů, proč zvolit K2 od Keope, je také komplexní řešení, které nabízí. Prostřednictvím této řady dosáhnete jednotného vzhledu a například u obytného prostoru můžete interiér doslova „vytáhnout“ ven na terasu k bazénu.
Na vrchol K2 od Keope INa vrchol K2 od Keope I

Dlažba vs. beton a dřevo

A v neposlední řadě je třeba také zmínit porovnání se dřevem a betonem, které se na venkovní terasy také používají. U betonu je v dlouhodobém časovém horizontu problémem jeho nasákavost, nutnost údržby a u dřeva na vás nástrah  v podobě materiálové a estetické degradace čeká ještě více. Dalo by se říci, že velkoformátová dlažba K2 od Keope je věčná a prakticky bezúdržbová. Zachovává si čistotu a není nutné ji udržovat tak jako třeba dřevo.

Jak je drahá velkoformátová dlažba?

Po technických parametrech se pojďme podívat na finanční aspekt. Kolik mne bude taková velkoformátová dlažba stát? Cena za dlažbu se pohybuje od 1200 Kč za metr čtvereční (cena uvedena bez DPH) za dlažbu, bez pokládky. K tomu je třeba připočítat úpravu povrchu a cenu za terče, na které se dlažba pokládá. Jejich ceny se hodně liší – opět podle kvality výrobce.

Na vrchol K2 od Keope INa vrchol K2 od Keope INa vrchol K2 od Keope INa vrchol K2 od Keope INa vrchol K2 od Keope I

Jak pokládat velkoformátovou dlažbu

Možností pokládky velkoformátové dlažby je několik: buď na plastové terče, do štěrku, písku nebo trávníku anebo na systémový rošt (K2 grid).

Prohlédněte si instruktážní video s pokládkou na rošt:

 

Náš tip: Než se rozhodnete pro dlažbu Keope, prolistujte si katalog, který je zde.

 

Newsletter

Nenechte si ujít každý měsíc náš newsletter a mějte přehled nejen o tom, co zde píšeme, ale i dalších zajímavých novinkách a akcích.



Hledáte podobný materiál?


Líbí se Vám článek?


Podívejte se na další články