Realizace Keope: vítejte v kreativním světě

Poslední díl našeho dubnového seriálu o velkoformátových dlažbách věnujeme – jak jinak – realizacím. A také vám řekneme 6 hlavních důvodů, proč na vaši terasu nebo zahradu vybrat právě velkoformátovou dlažbu.

Loni v létě jsme na Archiwebu, nejčtenějším českém webu o architektuře, publikovali článek věnovaný důvodům, proč je velkoformátová dlažba čím dál oblíbenější volbou na úpravy exteriéru. Přečtěte si jej, našich šest hlavních důvodů, proč použít keramickou dlažbu okolo bazénu, totiž stále platí.

V předchozích dílech jsme vás podrobně provedli technickými parametry, cenami a ukázali vám, že velkoformátová dlažba nemá omezení v kreativním navrhování. Tedy argument především pro architekty a zahradní designéry, kteří tyto materiály používají. Pomocí produktů K2 od italské firmy Keope lze sjednotit vzhled terasy, ochozu bazénu, venkovního schodiště a ostatních venkovních prostor s dalšími prostory v interiéru.

Využijte k tomu celou řadu formátů, povrchů a speciálních kusů, které jsou k dispozici ke každé barvě a kolekci dlažeb.

Soukromá vila v Bělehradu

Vybrali jsme několik zajímavých realizací, abychom vám na konkrétních příkladech ukázali, jak lze s dlažbou pracovat. První je luxusní lila vila v Bělehradu, v jedné z nejkrásnějších rezidenčních oblastí hlavního města Srbska. Elegantní soukromá vila je skvělým příkladem estetických možností keramiky Keope. Moderní a pečlivě zpracovaný návrh stojí na kolekci In&Out – Percorsi Extra a harmonicky zapadá do okolního prostředí. Definuje venkovní prostor s elegancí, jednotlivé vytváří cesty a zvýrazňuje impozantní vstupní schodiště. Použitý rozměr dlažby je 60×60 cm s tloušťkou 20 mm.

Realizace Keope: vítejte v kreativním světěRealizace Keope: vítejte v kreativním světěRealizace Keope: vítejte v kreativním světěRealizace Keope: vítejte v kreativním světěRealizace Keope: vítejte v kreativním světě

Hotel v Itálii

Pro obnovu rozsáhlého wellness centra v Itálii klient zvolil materiálovou kombinaci, kterou nabízí řada kolekce Evoke a In&Out–Percorsi Extra, která kombinuje estetickou dokonalost s perfektním provedením. Pro hotel byla důležitá spolehlivost dlažby, určitá robustnost a v průběhu času i vysoká odolnost vůči fyzikálním, chemickým a mechanickým namáháním.

Foto: Luciano Busani

Realizace Keope: vítejte v kreativním světěRealizace Keope: vítejte v kreativním světěRealizace Keope: vítejte v kreativním světěRealizace Keope: vítejte v kreativním světěRealizace Keope: vítejte v kreativním světě

Německá preciznost: wellness

Čtyřhvězdičkový Belchen Hotel je budova se svébytným geniem loci a více než padesátiletou historií, která se nachází v Černém lese v jižním Německu. Je obklopen přírodní rezervací a nedávno byl podle návrhu architekta Dietera Gemmeckera rekonstruován.

Rozšiřoval se zde sál a dodělávaly moderní lázně, které nabízí hostům kompletní wellness služby. Pro podlahy byly vybrány kolekce K2 Ceramiche od Keope. Jejich barvy a textury perfektně navazují na použité dřevo, které charakterizuje veškerý nábytek v hotelu.

Realizace Keope: vítejte v kreativním světěRealizace Keope: vítejte v kreativním světěRealizace Keope: vítejte v kreativním světěRealizace Keope: vítejte v kreativním světě

Jen závěrem dodáváme, že veškeré kolekce K2 od Keope jsou díky své estetice, funkčnosti a technickým vlastnostem mimořádně vhodné také pro veřejné prostory, například hotelové wellness a bazény.

Náš tip: prohlédněte si produktové video Keope nebo si prolistujte katalog.

Newsletter

Nenechte si ujít každý měsíc náš newsletter a mějte přehled nejen o tom, co zde píšeme, ale i dalších zajímavých novinkách a akcích.



Hledáte podobný materiál?


Líbí se Vám článek?


Podívejte se na další články