Jak se vyrábí keramická dlažba I.

Zveme vás na exkurzi do továrny italské značky Keope. KEOPE je jednou z nejznámějších italských společností ve výrobním sektoru vysoce slinutých keramických obkladů a dlažeb.

Její příběh začal v roce 1995 a dnes vyrábí přes 5 milionů metrů čtverečních ročně, které dodává do 80 zemí světa. Tato dynamická firma patří do skupiny Atlas Concorde – největšího evropského výrobce keramiky. Vyrábí na linkách poslední generace, plně automatických. Specializuje se na slinuté dlažby do interiéru i exteriéru, pro privátní i komerční sektor.

Je zaměřena na dlažby na terče, o tloušťce 20 mm, dnes má jednu z nejširších škál dlažeb na trhu (tyto dlaždice se nemusí lepit, kladou se na plastové terče, které mohou být i výškově stavitelné).

Nejnovější technologie výroby – kontinuální linka s digitálním tiskem, která umožňuje výrobu formátu až do rozměru 120*300 cm (standardně 120*240 cm) a je možné si zvolit tloušťku dlaždice od 6 do 18 mm, povrchem matným, leštěným i protiskluzným.

Technická poznámka na okraj: tuto tloušťku si může zvolit výrobce vždy pro celou várku, tedy minimálně 4 000 m2, nedá se volit na objednávku malého množství. Linka to pouze umožňuje. Neustále inovuje svoji výrobu, klade důraz na ochranu životního prostředí, poslední technologie výroby.

VÝZKUM
Jedním z hlavních důvodů úspěchu, kterého Keope dosáhla, je jejich silná a trvalá investice do výzkumu a inovací. Využití nejmodernějších technologií pro stálou a vysokou kvalitu, pozornost k detailům i snaha o originální charakter… to vše jsou prvky, které dovedly Keope n pomyslnou špici evropské výroby.

SUROVINY
Špičkové technické vlastnosti keramiky Keope jsou dané také výběrem nejlepších dostupných surovin na světě. Použití jílů s různými chemickými vlastnostmi umožňuje namíchat směsi, které kombinují jeho směsné vlastnosti s vysokou kvalitou těchto minerálů. Do této směsi se přidávají živce a křemen, které tvoří strukturu dlaždice během vypalování a poskytují jí vynikající mechanické vlastnosti.

Jak se vyrábí keramická dlažba I.Jak se vyrábí keramická dlažba I.Jak se vyrábí keramická dlažba I.Jak se vyrábí keramická dlažba I.Jak se vyrábí keramická dlažba I.Jak se vyrábí keramická dlažba I.Jak se vyrábí keramická dlažba I.Jak se vyrábí keramická dlažba I.Jak se vyrábí keramická dlažba I.

Náš tip: Prohlédněte si české realizace značky Keope.
Pokračování příště.

Newsletter

Nenechte si ujít každý měsíc náš newsletter a mějte přehled nejen o tom, co zde píšeme, ale i dalších zajímavých novinkách a akcích.



Hledáte podobný materiál?


Líbí se Vám článek?


Podívejte se na další články